Lokale ondernemers Goeree-Overflakkee delen hun verhaal.

door | mrt 28, 2021

Wij waren gevraagd door IGO.nl om onze ervaring te delen als Flakkeese ondernemer hoe wij de corona crisis ervaren als ondernemer. Dit verhaal wat we geschreven hebben over onze ervaring is gepubliceerd op IGO.nl en gedeeld op onze facebook pagina.

Lokale ondernemers delen hun verhaal! – Miranda Buys

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van Miranda Buys van Camping De Lage Werf in Den Bommel.

-Wij hopen op een mooi en zonnig seizoen, wij zijn er ieder geval weer klaar voor en hebben er weer veel zin in..!-

Miranda Buys van Camping De Lage Werf in Den Bommel geeft antwoord op de vraagt: “Wat heeft de corona tijd voor gevolgen gehad voor jullie onderneming?”

– Vorig jaar maart onze camping was net een paar dagen open, toen we een mailtje kregen op zaterdagmorgen van gemeente Goeree-Overflakkee met het verzoek om de gasten naar huis toe te sturen. Er waren gasten onderweg naar de camping en er waren gasten bezig met het opzetten van hun tenten. Dit was even snel schakelen. ‘Wat doe ik eerst? Loop ik naar buiten naar de gasten, ga ik bellen of mailen? En hoe gaan we dat brengen?’ De onzekerheid van hoe of wat, vond ik nog wel het moeilijkst. Ik kon mijn gasten niet vertellen hoe lang het ging duren of hoe het precies zou gaan lopen. Kreeg de vraag: maar wanneer mogen we de camping dan weer op en kan ik mijn tent wel laten staan? We hadden geen idee, voor iedereen was het zo onzeker. Wat ik ook moeilijk vond, is dat als er nieuwe maatregelen kwamen, dit eerst al op sociaal media was, nog voordat wij officieel bericht hadden van onze eigen gemeente.

Veel verschil in regio’s qua sluiting van sanitair en kampeermogelijkheden

Wat ook vervelend was, is dat er zoveel verschil zat in de regels qua regio. Omdat je bijv. in Brabant en Hoeksewaard wel mocht komen kamperen, als je zelfvoorzienend was en in onze regio weer niet. Waardoor wij heel veel annuleringen kregen. Omdat we geen zekerheid konden geven op een bepaald moment wanneer we weer wel gasten mochten ontvangen. Daardoor kozen de gasten om naar een andere regio te gaan, omdat ze daar wel mochten komen en in onze regio de regels heel streng waren. Op een gegeven moment kregen we alleen maar annuleringen. Toen dachten we wel “hoe moet dat goed komen”.

Gelukkig mochten 15 juni 2020 de sanitair gebouwen weer open. Met aanpassingen mochten we weer langzamerhand kampeergasten gaan ontvangen. De gasten die een eigen chalet bij ons op de camping hebben, mochten al eerder komen, omdat deze allemaal eigen voorzieningen in de chalet zelf hebben. Vorig jaar hebben we voor het eerst ook een verhuur accommodatie op Camping De Lage Werf erbij gekregen, daar mochten we ook al eerder weer gasten in ontvangen, op den duur. Voor dit jaar is er nog een splinternieuw verhuurchalet bij gekomen, omdat we verwachten dat de mensen toch ook dit jaar veel in eigen land zullen blijven. Gasten kunnen dus niet alleen komen kamperen bij ons, maar ook een stacaravan of chalet huren. Ook is het mogelijk om een chalet te kopen bij ons en deze op een mooie ruime plaatst te zetten op ons nieuwe chaletveld. Zodat ze het hele seizoen kunnen genieten van de rust ,ruimte en de buitenlucht. Erop uitgaan op de fiets om ons mooi eiland Goeree Overflakkee te gaan verkennen.

Vakantie in eigen land

Gelukkig was het een hele mooie zomer en nazomer. Omdat onze drukste periode “het voorjaar” in duigen was gevallen, was het enorm fijn dat het zulk mooi weer werd in de zomer en de mensen ervoor kozen om vakantie in eigen land door te brengen en te gaan kamperen. Het was daarom flink druk geworden in de zomer, dat maakte gelukkig toch weer een hoop goed.

Goede start van het nieuwe seizoen

Gelukkig was het dit jaar een betere start van het nieuwe seizoen, als grote verrassing kregen we bericht dat we voor de 4e keer op rij een Gouden Zoover Award gewonnen hadden voor beste accommodatie van het land. Met een gemiddeld cijfer van 9.4 waar we natuurlijk enorm trots op zijn, omdat we deze ondanks deze onzekere tijd toch nog gewonnen hebben. De eerste gasten zijn vorige week ook weer aangekomen en we mogen het nieuwe seizoen gelukkig weer beginnen met een aantal aanpassingen ,maar dat is allemaal prima geregeld en de gasten zijn er inmiddels al wat aan gewend.

-Wij hopen op een mooi en zonnig seizoen, wij zijn er ieder geval weer klaar voor en hebben er weer veel zin in.-

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op Camping De Lage werf in Den Bommel op de website: campingdelagewerf.nl.

Een hartelijke groet en graag tot ziens,

Miranda Buijs.

Wij zijn aangesloten bij:

Wij verwelkomen u graag op Camping De Lage Werf in Den Bommel!

Pin It on Pinterest