Stap 2 is gezet, vanaf zaterdag 9 mei mogen de gasten met een vaste staanplaats of seizoenplaats weer blijven overnachten.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft besloten om met ingang van zaterdag 9 mei mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken en jachthavens in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik te laten maken van hun stacaravan, boot met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair.
Sinds eind maart waren in de gehele regio campings, recreatieparken en jachthavens gesloten, om besmetting te voorkomen en zo de zorgcapaciteit in de regio zoveel mogelijk te kunnen ontlasten. Vanaf 29 april was het alweer mogelijk overdag op vaste plekken te verblijven. Omdat de druk op deze zorg in de regio afneemt en de reguliere zorg weer opstart, zet ook Rotterdam-Rijnmond hierin een volgende stap.
Wij zijn blij dat door het gezamenlijk overleg tussen de regioburgemeesters van de recreatiegemeenten en een vertegenwoordiging van de recreatiesector deze versoepeling mogelijk kon worden gemaakt. Samen hebben we ons hard gemaakt voor het economisch belang van de sector en voor u als recreatieondernemers. De maatregelen worden stapsgewijs versoepeld. Het grote belang blijft om de druk op de zorg niet op te laten lopen. Hoe meer de maatregelen versoepeld worden, hoe groter het beroep dat gedaan wordt op onze eigen verantwoordelijkheid.
Op dit moment wordt de noodverordening aangepast die de versie van 29 april vervangt. Daarin zal ook nader omschreven worden wat er precies verstaan wordt onder het gebruikmaken van een eigen sanitaire voorziening.                                                                                                                        De burgemeesters van de regio bedanken de mensen voor hun begrip en medewerking in deze moeilijke tijden en zijn blij dat er enige versoepeling mogelijk is. Wel blijft het dringende beroep om zich te houden aan de RIVM-maatregelen en de veilige afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Daarom blijft ook het gedeelde sanitair op de parken gesloten en kan er vooralsnog geen losse verhuur van recreatief verblijf plaatsvinden.

 

 

Belangrijk!

Wij mogen gelukkig weer gedeeltelijk open, maar we willen vragen om u aan de volgende maatregelen te houden. Zodat we allemaal kunnen genieten in goede gezondheid.

  • Als u ziek bent, hoest, niest, keelpijn of koorts heeft komt u dan niet naar de camping toe.
  • Houd afstand van elkaar 1.50 m, schud geen handen.
  • Was je handen vaak met water en zeep.
  • Je kan alleen komen als je zelfvoorzienend bent, want het sanitair gebouw is helaas nog gesloten.
  • De receptie is af en toe open, we zijn wel altijd bereikbaar op telefoonnummer 0623144455. Niet meer als 2 personen tegelijk in de receptie.
  • Er is beperkt bezoek toegestaan, eerst aanvragen van tevoren graag.

Deze regels zijn helaas nodig maar gezondheid staat bovenaan. Bedankt voor u medewerking en begrip.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via:

Telefoonnummer: (0187) 64 33 06
Mobiel: 06 23 14 44 55
E-mail: info@campingdelagewerf.nl

Laatste update: 1 juni, 2020

Share This