Vanaf vrijdag 15 mei versoepeling op de noodverordening.

door | mei 12, 2020

Weer een stapje verder….

Vanaf a.s vrijdag 15 mei gaat er weer een versoepeling van de noodverordening van kracht voor de camping. We mogen weer een beperkt aantal toeristische gasten verwelkomen op de camping. Het sanitair gebouw zal nog gesloten blijven tot 1 juli. Verder zijn er aangepaste regels en zullen we strikt de regels van het RIVM volgen om zo verder verspreiding te voorkomen.Wij hebben grote ruime plaatsen, dus afstand bewaren is geen probleem.Ook is elk plaatsje voorzien van een eigen water, stroom en afvoerpunt. Hopelijk tot snel!

 

Stapsgewijs verruiming recreatieve verhuur

Campings en recreatieparken in Rotterdam-Rijnmond, waar Goeree-Overflakkee onder valt, mogen met ingang van 15 mei weer hun verblijven verhuren. Dat gaat wel met verantwoorde stappen, beginnend met 25 procent verhuur voor verblijven met eigen sanitair.

Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen.

De stappen zijn als volgt:

  • Vrijdag 15 mei: 25% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei: 50% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei: 75% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli: In heel Nederland zijn alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100% verhuur.

“We doen dit met elkaar”, benadrukt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman nog eens extra. “We zijn heel blij dat we behoedzaam weer toeristen kunnen ontvangen op ons prachtige eiland. Maar tegelijkertijd roep ik iedereen op, inwoners, ondernemers én gasten, om zich goed aan de geldende regels en richtlijnen te houden. Samen moeten we voorkomen dat het aantal besmettingen toeneemt. Neem uw verantwoordelijkheid en wijs elkaar zo nodig op de regels in deze bijzondere periode.”

Wij zijn aangesloten bij:

Wij verwelkomen u graag op Camping De Lage Werf in Den Bommel!

Pin It on Pinterest